“Repeat-tanken”……….

Kender I mon også til den??

Det er sådan én tanke, der bare bliver ved og ved og ved og ved med at køre rundt i hovedet på én.

Hos mig findes disse tanker i flere afskygninger. Der findes dén der “repeat-tanke”, der har kørt i hovedet på mig i mange, mange år – mere end 35 år:

“Du er dum, grim og tyk”

“Du er dum, grim og tyk”

“Du er dum, grim og tyk”

Jeg har heldigvis sluttet rigtig meget fred med den tanke, for jeg ved nu, hvorfor den blev plantet i mig og jeg ved godt, at det ikke passer!

Fordi den nogle gange kører i hovedet på mig igen og igen, er det jo IKKE en sandhed.

Tanken kan stadig godt tage magten fra mig, da det er en ældgammel “plade”, jeg har kørende.

Du kan prøve at forestille dig en jukebox. Den har en masse plader, der kan kører på skift og det er netop sådan én jukebox, jeg forestiller mig, når den gamle “repeat-tanke” kigger forbi og så tænker jeg: “Hmmm – hvem eller hvad var det lige, der fik sat den plade på”.

Det er ikke altid, jeg finder svar, men så kan jeg da heldigvis skifte til en anden og bedre plade. Nogle gange kan jeg gøre det selv og andre gange skal jeg have hjælp – bare spørg mig mand.

Jeg beder ret ofte om bekræftelse på hans kærlighed til mig (og han forstår det ikke altid), men det er faktisk, når én af de der gamle plader, er blevet sat på.

Desværre er det ikke kun nye, gode plader, der bliver sat på i den der jukebox.

Der kan også blive sat nye, DÅRLIGE plader på!! Og så kan dén plade tage magten.

Lige for tiden har jeg netop sådan en “repeat-tanke” kørende – en ny plade, der blev sat på for ikke ret lang tid siden og det irriterer mig, at den skal få lov til at fylde så meget i mine tanker.

Den fylder ikke hele dagen, men den skygger for de andre mere positive tanker. Og for jer der har fulgt med, så ved I, at jeg har gjort et rigtig stort stykke arbejde for at ændre mit tankemønster, for det kan lade sig gøre og jeg er godt på vej

Netop DERFOR irriterer det mig, at den tanke skal FYLDE SÅ MEGET, for der er ingen, som i absolut INGEN sandhed i den sætning, der blev sagt for at få sat gang i min negative “repeat-tanke”. Faktisk var det flere sætninger, men med samme negative tone.

Når jeg så – som altid – går i gang med mit “detektiv-arbejde” for at finde ud af, hvad det er, der gør, at jeg reagerer som jeg gør, så finder jeg ud af, at den nye plade, der er blevet sat på, faktisk bare er en single, der oprindeligt kommer fra en plade, der hedder “Jeg er ikke noget værd”!

Og – det er netop DERFOR, den bliver ved med at køre, den der “repeat-tanke” – for den rammer voldsomt ned i et gammelt sår, der ikke er helet endnu.

Et eller andet sted er det jo forfærdeligt, at jeg har en plade, der hedder: “Jeg er ikke noget værd”, men det er virkelig kommet bag på mig, hvor mange der har netop sådan en plade i deres jukebox.

Tænk sig – at vi er SÅ mange, der ikke føler os værdige.

Værdige til at være glade, værdige til at være lykkelige, værdige til at have det, vi har, værdige til at leve livet, værdige til at leve!

Det ligger dybt forankret, hvis man har det sådan, men der KAN gøres noget – med hårdt arbejde – og her tænker jeg IKKE fysisk – men mentalt.

Jeg arbejder rigtig meget med min værdighed og retten til at være lige netop dén, jeg er og se ud, som jeg gør.

Det er alt sammen OK!

Der er ikke noget rigtigt eller forkert!

Jeg skylder faktisk også dette liv – jeg nu engang har fået – at være glad og taknemmelig og vise mig værdig til dette liv.

Jeg ved godt, at jeg bliver lidt højtidelig eller dybt tænkende her til sidst, men det sker jo nogle gange, når der starter noget nyt op – som et helt nyt år!

Jeg har læst om to “kendte”, der ikke følte sig værdige nok til dette liv og valgte at tage deres eget liv i december måned – og så følger jeg en ung kvinde på Instagram, der “bare” er glad for, at hun er i live til at opleve et nyt år og en anden kvinde, der desværre skal skilles.

Sådan nogle skæbner får mig også bare til at tænke, at jeg skal være taknemmelig for det, jeg har og det jeg kan.

I sidste ende er det jo faktisk mig, der bestemmer, hvordan jeg vælger at leve mit liv – og med hvem.

Jeg ved godt, at det er super nemt for mig at sidde her og skrive disse ting, men det kan jeg også kun gøre, fordi jeg er inde i en periode – heldigvis en ret lang periode – hvor jeg grundlæggende har det rigtig godt.

I dårlige perioder ved jeg, at jeg har svært ved at se så nøgternt på det hele – men det må jeg jo så arbejde med, når jeg kommer ind i sådan en periode igen. Og det gør jeg – det VED jeg.

Det er ikke for at være sortseer – men for at være realist. Jeg vil komme til at opleve sorger af den ene eller anden slags, fordi det er en del af livet.

Men lige nu – d. 2. januar 2020 – har jeg det rigtig godt og det vil jeg have lov til at have!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *