Overbelastningssymptomer i ferien????

Jeg har nu haft ferie i 3 uger og jeg har én uge tilbage.

Og så ved jeg, at mange vil tænke: “Fedt – 4 ugers ferie”…..

Og jeg har også haft nogle gode uger, hvor jeg har oplevet en del forskellige ting med familie, venner og veninder. Jeg har for det meste kunnet sove længe, været længe oppe og planlægge min dag lige nøjagtig, som jeg gerne ville have den – selvfølgelig med forbehold for, hvad min familie også gerne ville.

Og det er faktisk gået forbavsende godt! Min mand og jeg har talt om, hvor dejligt det er, at jeg har det så godt, som jeg har det nu. Jeg har ingen problemer med motorvejen, jeg har ikke altid problemer med mange mennesker og jeg har også fysisk fået flere kræfter (og færre smerter) end jeg havde for bare et år siden.

Så alt burde være godt.

Men igår fik jeg nogle ret tydelige symptomer på overbelastning: Knuden i maven, rysten, ked-af-det-hed og følelsen af magtesløshed (jeg kan ikke mere). Det var virkelig en ubehagelig følelse, som jeg heldigvis ikke oplever ret tit for tiden. Men helt klart et signal fra kroppen!!

Jeg fik sagt det højt til både manden og yngstesønnen, så de vidste, hvordan det stod til. Vi havde en aftale om, at vi skulle være i haven det meste af dagen og det var jeg rigtig glad for. Jeg havde en opgave, der var lige til at gå til (samle hække affald op) og jeg gik til min mand, når jeg lige havde brug for et kram eller et kys. Dagen blev god og jeg var glad for, at jeg ikke “bare” lagde mig ind, for så havde jeg rigtig kunnet “fodre” tankerne.

Dagen før havde vi været i Tyskland for at handle lidt øl, sodavand og slik. På vejen fra Tyskland kunne jeg mærke, at min mave slog knuder og at der skulle findes et toilet hurtigst muligt. Men vi holdt i kø…………! Jeg var lige ved at begynde at tude, før jeg endelig kunne komme på toilettet og jeg havde fået kørt mig selv en del op. Var lige på nippet til at få et angstanfald. Og så tænkte jeg, at det ville godt nok blive en lang køretur hjem, hvis vi skulle ind på samtlige rastepladser, fordi jeg havde det dårligt.

Men efter toiletbesøg, ½ liter Coca Cola og et besøg hos ældstesønnen i Åbenrå, så var der ingenting og vi kunne køre hele vejen hjem uden et enkelt stop. Og så er det, at jeg skal huske på, at min “dårlige mave” ikke altid behøver at have noget med min angst at gøre.

Men jeg ved, at jeg skal lytte rigtig godt efter, hvad min krop fortæller mig her i min sidste uges ferie. Jeg skal give mig selv lov til “bare” at slappe af, læse, hygge osv. Jeg har nogle dejlige aftaler ca. hver anden dag – og i dagene mellem disse aftaler, skal jeg være ærlig overfor det, min krop gerne vil. For jeg skal være helt klar til at starte på job igen tirsdag d. 1. august.

August måned bliver en udfordring, da der ligger en del ting i kalenderen. Jeg skal starte nyt arbejde, vi skal til fødselsdag, holde fødselsdag og til bryllup, manden skal til Kina og yngstesønnen skal til Berlin – og så skal jeg selv op og flyve lige i starten af september!

En masse ting der kan komme til at fylde meget i mit hoved.

Og så er det, at jeg skal vise, at jeg bestrider kunsten at tage én ting ad gangen!

Men ……….. jeg glæder mig helt vildt til, at der kommer mere struktur på hverdagen igen. Sådan har jeg det jo bedst. Jeg glæder mig til normale sengetider, normale stå-op tider, arbejdsdage, hjemmeside dage, madplaner (der holder), madpakker m.m. Mange af de ting som andre måske ikke glæder sig til.

Men vi er jo heldigvis alle sammen forskellige og det skal vi huske at værdsætte!