“Jeg tror ikke, at det er noget, du skal spekulere over!!!”

Den sætning fik jeg i min mail i denne uge og den provokerede mig helt vildt.

“Jeg tror ikke, at det er noget, du skal spekulere over!!!”

Yeah – right !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det kan du sgu sagtens skrive……………… gimpe!!!

Nå, måske jeg lige skulle forklare mig lidt.

Det drejer sig om min jobsituation – eller hvad man nu kalder det, jeg er i: ressourceforløb, praktik, jobafprøvning …………… kært barn har mange navne.

Mandag i sidste uge (8. januar 2018) havde jeg møde med min søde konsulent fra Team Aktiv, lederen fra sundhedshuset og én af mine søde kollegaer. Det var et afsluttende møde, da jeg havde sidste arbejdsdag i sundhedshuset i torsdags (11. januar 2018).

Under mødet stiller min leder spørgsmålstegn ved, hvorfor jeg ikke kan blive i sundhedshuset, indtil jeg har fået datoen for mødet i rehabiliteringsteamet. Konsulenten fra Team Aktiv siger, at det kan hun da heller ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne og hun vil tage fat i jobcentret for at få en afklaring på det spørgsmål.

Så jeg går fra at være ked af (men rimelig afklaret med), at jeg skulle stoppe i sundhedshuset til, at jeg måske kunne blive der i længere tid (hvilket var et meget stort ønske fra min side). Så der var lige gang i nogle kolbøtter i mit hoved efter det møde. Jeg vidste simpelthen ikke rigtig, hvor jeg skulle gøre af mig selv.

Da jeg endnu ikke havde hørt noget fra Team Aktiv om onsdagen (hvor de fleste af mine kollegaer er samlet til morgenbrød), blev der holdt afsked for mig, hvor jeg fik gaver, jeg havde kage med og jeg fik holdt en tale for mine skønne kollegaer.

Og så gik dagene ellers bare ….. og weekenden ….. og det blev en ny uge og der var intet nyt!!

Jeg var ved at blive skør i hovedet af ikke at vide noget og jeg skrev til min konsulent fra Team Aktiv hver dag – ja – HVER dag…… og hvis jeg ikke lige skrev, så ringede jeg.

Og så var det, at mailen tikkede ind, hvor der stod:

“Jeg tror ikke, at det er noget, du skal spekulere over!!!”

Jeg har en rigtig, rigtig sød konsulent og hun vil mig det bedste. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Men den sætning satte gang i noget i mig. Jeg følte mig virkelig provokeret af den. Som i VIRKELIG provokeret……………!!

Hvis man ikke har prøvet at være i en situation, hvor der hele tiden er andre folk med inde over for at “bestemme”, hvad næste skridt er for dig, så forstå man måske ikke, hvorfor jeg blev så provokeret, men det gjorde jeg altså.

Lur mig – om ikke de fleste mennesker ville ønske, at de havde en knap, hvor de lige kunne slukke for deres spekulationer.

“Spekulationer ?? …… Naarrjjj …. dem har jeg slukket for i øjeblikket…..!

Det ville da være dejligt.

Jeg er faldet ned igen og jeg ved godt, at sætningen var skrevet i den bedste mening. Jeg kunne måske have fået samme sætning i en mail en anden dag, hvor den ikke havde vakt de samme følelser i mig, som den altså lige gjorde den dag.

Når jeg er i en sårbar situation er det også typisk, at jeg først opfanger det “negative” og slet ikke ser det positive. Sætningen fik gang i nogle negative tanker, der avlede flere negative tanker og sådan var den jo slet ikke ment!

I samme mail skriver hun faktisk også “Det skal nok gå op i en højere enhed det hele”. Hvorfor kunne jeg ikke bare have koncentreret mig om den sætning?? For den er da positiv. Men det kunne jeg slet ikke få øje på den dag. Det kan jeg idag og fik hun ret ??

Ja – det gjorde hun sørme 🙂

Jeg starter på mandag igen – i sundhedshuset – og jeg er så glad.

Så den uge – der er ved at være gået nu – kunne jeg havde brugt på at slappe maks af – men jeg har mest brugt den på spekulationer…..spekulationer….. og spekulationer…..!!

Idag har jeg slappet af og nu vil jeg nyde weekenden og glæde mig til på mandag 🙂

Hvad kan jeg så lære af den her oplevelse??

Tja – jeg vender hele tiden tilbage til to ord, jeg har haft et rigtig interessant forhold til i hele den her proces – nemlig:

  • ACCEPT (accept af tingenes tilstand – gør noget ved det, jeg kan gøre noget ved og lade alt andet gå sin gang – jeg skal nok kunne følge med på den ene eller anden måde).
  • TÅLMODIGHED (dybe vejrtrækninger, tælle til 10, sove på det, summe over det – og så skal det hele nok gå op i en højere enhed).