I denne “søde” juletid

Så gik der lige en måned!

Jeg har ikke skrevet længe, fordi der sker lidt for meget i min nærmeste omgangskreds lige for tiden og så kniber det med, at jeg kan finde overskuddet til at få skrevet her på min blog.

Det tankevækkende er, at jeg – selvom jeg har skrevet et andet sted på bloggen, at “jeg vil skrive på min blog i et tempo, som jeg kan følge med i” – så får jeg dårlig samvittighed, når jeg ikke får skrevet. Jeg har det som om, jeg svigter nogen!! Og jeg ved ikke hvem “nogen” er??

Det er som om, det er et “must” for mig at have en eller anden form for dårlig samvittighed hele tiden…………..hmmmm……….det skal der vist (også) lige arbejdes med.

Juletiden er i den grad over os og vi glæder os alle i denne “søde” juletid …………….. eller gør vi?

Jeg kan rigtig godt lide julen, men den er altså ikke hele tiden “sød”.

Som jeg har skrevet om et andet sted på min blog, så kan sådan én type, som jeg er, ikke lide alt for mange ændringer i hverdagen. Og i december måned er der altså bare rigtig mange ting, der ikke er, som de plejer at være. Der er afslutninger, julefrokoster, gløgg og æbleskiver, julegaveindkøb, pakkekalender, julekalender, nytår osv. osv……..!

Jeg kan godt mærke, at jeg kan slappe lidt mere af i det, fordi mine børn er blevet store. Det betyder færre afslutninger her og der, mere tålmodighed i december måned (=ingen små børns forventninger om det helt store), og ikke 14 julekalendere i tv vi SKAL følge med i.

Det, der gør det udfordrende i år, er alle de ting, der foregår i min nærmeste omgangskreds. Jeg vil ikke komme ind på, hvad det er, da jeg respekterer, at mine nærmeste ikke ønsker deres situation udpenslet på min blog. Men det er både familie og nære veninder, der har deres “at slås” med.

Og så ved jeg godt, at min blog hedder “Min egen have”. Det er bare ikke altid, jeg helt selv kan vælge, at jeg ikke lige kigger over i naboens have for at hjælpe med deres ukrudt.  For det handler jo også om, at jeg gerne vil hjælpe mine allernærmeste, når de har brug for det.

Til gengæld skal jeg så være opmærksom på, at når jeg vælger noget nyt til (som at hjælpe andre), så må jeg vælge noget andet fra! For jeg har kun så og så meget energi, jeg kan give ud af.

Og hvad har jeg så valgt fra?

Jeg har simpelthen valgt min træning fra!!

WHAT!!

Jeg kan næsten høre nogle råbe “what”!!

“Hun er da vist ikke rigtig klog. Alle ved jo, at man skal træne, fordi det jo giver et større overskud”

Og sådan ville jeg også selv have tænkt før i  tiden. Men ikke nu – jeg er nemlig blevet klogere på mig selv!!

Jeg træner normalt to gange om ugen sammen med min mand. Han arbejder rigtig meget lige for tiden, så han har heller ikke noget imod, at vi holder en pause her i december måned. Og vi skal nok komme igang igen i det nye år, når der er faldet lidt mere ro på igen. Vi har også lavet en aftale om, at vi ikke må have dårlig samvittighed over, at vi ikke kommer afsted til træning, for ellers kunne vi bare gå og dunke os selv i hovedet med det – så jeg er da lidt igang med at arbejde med “den dårlige samvittighed”.

Når jeg kommer ind i perioder med rigtig mange bekymringstanker, så skal jeg fokusere på at give mit hoved pauser i løbet af dagen. Og det bedste for mig er afspændingsøvelser, meditationer og Netflix. Derfor har jeg lavet en aftale med min psykomotoriske terapeut Maja Nusbaum. Jeg skriver simpelthen en sms til hende HVER dag, når jeg har lavet mig afspænding/meditation. Det var en aftale, jeg lavede med hende, da jeg var til en individuel session hos hende d. 5. december og vi aftalte, at jeg skulle blive ved med at gøre det indtil d. 4. januar 2018. Efter denne dato regner jeg med, at afspændingerne ligger så naturligt for mig, at jeg ikke behøver at skrive til Maja for at få det gjort.

Jeg savnede mine afspændinger rigtig meget, men jeg kunne ikke “finde ud af” at få dem etableret i min hverdag. Det har Maja hjulpet mig med. Og det giver min hjerne et tiltrængt “frikvarter” i løbet af dagen og jeg er bare så glad for det. Jeg lægger mig altid på min seng med et tæppe over mig og så har jeg forskellige lydfiler, jeg lytter til. De varer fra 15-30 min., alt efter hvad jeg lige har lyst til den pågældende dag.

Jeg er også blevet vinterbader!!

Og det er helt fantastisk!!

Det er lidt svært at forklare, hvad det giver mig, men jeg mener at kunne mærke, at det giver mig plus på energikontoen. Jeg gør det ikke hver dag, men ca. 3 gange om ugen. Og så gør jeg det med en meget kær veninde og vi hygger os med det.

—————————————————————————————————————————————-

Jeg går også for tiden med mange tanker om, hvad jeg egentlig vil med min blog i 2018.

Jeg har så meget forskelligt, jeg kunne skrive om, men jeg mangler nogle gange lige lidt inspiration til, hvad mine indlæg skal omhandle. Jeg ved jo ikke, hvad I kunne tænke jer at læse om.

Derfor – kære læsere af min blog – må I meget gerne komme med inspiration til mig.

Det kan være spørgsmål, men det kan også være emner, I kunne tænke jer at høre min mening om. Jeg vil også rigtig gerne nå endnu længere ud i “verdenen”, så I må meget gerne dele mine blogindlæg – hvis I har lyst.

—————————————————————————————————————————————-

Og til sidst vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og (håber jeg) et lykkebringende nyt år.